ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΕΠΙΘΗΛΙΩΜΑ

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συχνή μορφή κακοήθους επιθηλιακής νεοπλασίας του δέρματος. Εμφανίζεται σε άτομα άνω των 40 ετών αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες οι οποίοι παρουσιάζουν ανοσοκαταστολή οποιασδήποτε αιτιολογίας. Σχετίζεται με την γήρανση της επιδερμίδας και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρόκειται για μία βλατίδα συχνότερα , ερυθρού ή καφέ χρώματος με ατροφικό κέντρο, ευρυαγγείες και μικροοζώδη όχθο. Συχνά όμως αναπτύσσεται ως οζίδιο ή παρουσιάζει διαβρώσεις αλλά και έλκος.
Η θεραπεία εκλογής είναι για τις περισσότερες περιπτώσεις η χειρουργική αφαίρεση του όγκου. Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία με βάση τη θέση αλλά και την κλινική εικόνα του όγκου ώστε να μην υπάρξει υποτροπή, να γίνει πλήρης ίαση και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Εναλλακτικές θεραπείες είναι η κρυοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία, η χρήση ιμικουιμόδης (aldara) αλλά και η συστηματική χορήγηση ρετινοειδών ειδικά σε πολλαπλές βλάβες.
Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα παρουσιάζει υποτροπές είτε τον πρώτο χρόνο είτε κυρίως αργότερα. Οι υποτροπές είναι πιο συχνές σε βλάβες μεγάλου μεγέθους και κυρίως όταν εντοπίζονται στο πρόσωπο.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved