Ενέσιμη Λιποδιάλυση

ΕΝΕΣΙΜΗ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ ( ΕΝΔΟΛΙΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – intralipotherapy )
ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ!!!

Η ενέσιμη λιποδιάλυση είναι μία καινοτόμος θεραπεία αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, που γίνεται με απόλυτη ασφάλεια στη mydermaclinic .

Συχνές Ερωτήσεις

Στη mydermaclinic χρησιμοποιείται το Desobody και το Desoface για το πρόσωπο.

To  Desobody και το Desoface  αποτελούν τα μόνο εγκεκριμένα (CE) ιατρικά ενέσιμα διαλύματα παγκοσμίως για τη λιποδιάλυση.

Είναι η μόνη ασφαλής μη χειρουργική επιλογή για τη θεραπεία του τοπικού λίπους σε προβληματικές περιοχές όπως: διπλοσάγωνο, το περίγραμμα του προσώπου, η περιοχή των μαστών σε άντρες, οι βραχίονες, τα λιπώματα, οι τοπικές εναποθέσεις σε μέση, γοφούς, ψωμάκια, μηρούς, γόνατα.

Το Desobody περιέχει δεσοξυχολανικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος.

Η δραστική αυτή ουσία ουσιαστικά καταστρέφει τα λιποκύταρρα μέσω καταστροφής της κυτταρικής τους μεμβράνης και εν συνεχεία υγροποίησης του λίπους.Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και αποβάλλονται στη συνέχεια από το λεμφικό σύστημα του οργανισμού.

Η ενέσιμη χορήγηση του Desobody πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο επιλεκτικό και ομοιογενή εντός του λιπώδους ιστού, μέσω της ενδολιπικής θεραπείας.

H ενδολιπική θεραπεία εκτελείται με τη χρήση των ειδικά σχεδιασμένων βελονών LIPOINJECT από τις δερματολόγους Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννη Τωμαδάκη που έχουν εκπαιδευθεί για τη συγκεκριμένη τεχνική.

Το Desobody δεν πρέπει ποτέ να εγχύεται σε ποσότητες μεγαλύτερες των 40 ml κατά τη διάρκεια κάθε θεραπευτικής συνεδρίας (δηλαδή 4 φιαλίδια συνολικά) . Η δοσολογία εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της λιποαποθήκης, δεν πρέπει όμως να υπερβαίνεται η μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δόση.

Οι θεραπείες εφαρμόζονται στον ασθενή ανά 21-24 ημέρες (περίπου ανά 3 εβδομάδες).

Η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος συνιστάται να γίνεται 42 ημέρες μετά την πρώτη εφαρμογή, δηλαδή πριν εφαρμοστεί η 3η συνεδρία.

Μετά τη θεραπεία μπορούν να παρατηρηθούν τα οποία υποχωρούν σε περίπου όπως ερυθρότητα, οίδημα ,εκχυμώσεις, τα οποία υποχωρούν σταδιακά.

Αν κριθεί απαραίτητο, συνιστάται η χορήγηση παυσίπονου ή αντιφλεγμονώδους και η τοπική εφαρμογή κρύων κομπρεσών.

Οι βασικές αντενδείξεις είναι όλα τα χρόνια νοσήματα που δεν βρίσκονται υπό έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση καθώς και η εγκυμοσύνη.
Σε όλους τους ασθενείς από 18-60 χρόνων μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη θεραπεία.

Η ενέσιμη λιποδιάλυση με το 1.25% δεοξυχολικό άλας (sodium salt of 3α,12α-dihydroxy5β-chol-6-en-24-oic acid 1.25%), αποτελεί έναν μη-χειρουργικό χειρισμό του τοπικού πάχους, με μόνιμη καταστροφή λιποκυττάρων, η οποία μπορεί  να εφαρμοσθεί με επιτυχία «σμιλεύοντας» μικρές και δύσκολες περιοχές, Στις ανωτέρω περιοχές, αδυνατούμε να επέμβουμε με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης και η μέχρι πρότινος, η χειρουργική λιποαναρρόφηση ήταν μονόδρομος.

Η μεγάλη ζήτηση και τα πολλά περιστατικά, ιδίως με το δυτικό τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, μπορούν να καλυφθούν με αρκετή επιτυχία και ικανοποίηση με την ενέσιμη λιποδιάλυση.

Η ενέσιμη λιποδιάλυση με διαφορετικά μίγματα εφαρμόζεται τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά πλέον η απομόνωση και η αύξηση της συγκέντρωσης του δεοξυχολικού άλάτος σε 1,25% επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το δεοξυχολικό οξύ είναι ένα χολικό οξύ, που παράγεται στο ήπαρ και εκκρίνεται στο γαστρεντερικό σωλήνα για να “διαλύσει” τα λιπίδια των τροφών.
Αυτή η επιλεκτικότητα της καταστροφής της μεμβράνης του λιποκυττάρου και η λύση των λιπιδίων, χωρίς να θίγονται μυϊκά ή δερματικά κύτταρα, προσδίδει ασφάλεια στην μέθοδο, αφού δεν προκαλεί ατροφίες του μυός ή νεκρώσεις του δέρματος, σε αντίθεση με παλαιότερα μίγματα με φωσφατιδυλχολίνη.

Εφαρμόζεται μέσω μίας λεπτής βελόνας στον καλά σημασμένο ιστό, επιτρέποντας ακρίβεια στη λιποδιάλυση, ακόμα και σε μικρούς όγκους, όπως στο πρόσωπο. Οι συνεδρίες έγχυσης επαναλαμβάνονται κάθε 4 με 7 εβδομάδες, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ληφθούν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις και συγκριτικές τοπικές φωτογραφίες. Συνηθίζεται να επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα με 5 κατά μέσο όρο συνεδρίες.

Οι παρενέργειες που αναφέρονται αφορούν κυρίως σε τοπικές αντιδράσεις μετά την εφαρμογή όπως : τοπικό οίδημα τις πρώτες 72  ώρες (88.76%), τοπική ενόχληση που διαρκεί άνω των 42ωρών (48.54%), εκχυμώσεις/μελανιές (72.58%), ψηλαφητά οζίδια (16.36%) και είναι αναστρέψιμες.  Για τα προηγούμενα συστήνεται η εφαρμογή ελαστικής περίδεσης (επίδεσμος), τοπικός πάγος και λήψη παυσιπόνων. Η υπερμελάγχρωση (<0.002%), η μόνιμη παραισθησία/δυσαισθησία (<0.01%), η νέκρωση της επιδερμίδας (<0.01%), τα μόνιμα ψηλαφητά οζίδια (0.005%) και η ανομοιογένεια της επιδερμίδας  (<0.03%) έχουν αναφερθεί σε τόσο μικρή πιθανότητα και είχαν συσχέτιση με την εκπαίδευση του δερματολόγου στην εφαρμογή της μεθόδου.

Κριτήρια αποκλεισμού αποτελούν: ψυχολογικοί παράγοντες (βελονοφοβίες, κρίσεις πανικού, δυσμορφοβίες, κ.λπ.), εγκυμοσύνη, θηλασμός, παχυσαρκία, έντονα αλλεργικά άτομα, γνωστό και “αρρύθμιστο” ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος, φλεγμονές, ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Το 1.25% δεοξυχολικό άλας εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλα σημεία του σώματος όπως  αυχένας, ράχη και πλαϊνά ράχης,  πλαϊνά μέσης, βραχίονες, κοιλιά, μηροί, εσωτερικό γονάτων αλλά και εντοπισμένες δυσμορφίες από χειρουργεία ή ουλές και λιπώματα.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved