ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Η κολπίτιδα είναι η φλεγμονή του κόλπου, η οποία μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη από μύκητες πχ Candida Ablicans, βακτήρια πχ Gardnerella vaginalis, μυκοπλάσματα ή παράσιτα πχ τριχομονάδα.

Συχνές Ερωτήσεις

Το συχνότερο αίτιο είναι η σεξουαλική επαφή, ωστόσο μπορεί να οφείλεται σε κολυμβητήρια, κακές συνθήκες υγιεινής κ.α. Στην περίπτωση της μυκητίασης τα αίτια μπορεί να είναι λήψη αντιβιοτικών καθώς και συστηματικά νοσήματα όπως σακχαρώδης διαβήτης.
Στην περίπτωση της κολπίτιδας υπάρχει κολπική υπερέκκριση, κνησμός, δύσοσμες εκκρίσεις καθώς και τσούξιμο.
Αρχικά γίνεται κλινική εξέταση των έξω γεννητικών οργάνων της ασθενούς για να διαπιστωθούν οι χαρακτήρες της κολπικής εκκρίσεως. Κατόπιν γίνεται λήψη επιχρίσματος το οποίο δίνεται για άμεση μικροσκόπηση και καλλιέργεια.
Η θεραπεία περιλαμβάνει ειδική αγωγή ανάλογα με τον υπεύθυνο παράγοντα. Αν πρόκειται για μυκητίαση δίνονται αζόλες κυρίως από το στόμα καθώς και αντιμυκητιασιακά κολπικά υπόθετα ή κρέμες. Στην περίπτωση της τριχομονάδας δίνεται μετρονοδαζόλη, στην gardnerella vaginalis είτε μετρονιδαζόλη ή κλινδαμυκίνη και στα μυκοπλάσματα αντιβιοτική θεραπεία με βάση το αντιβιόγραμμα.Απαραίτητη η θεραπεία και του σεξουαλικού συντρόφου.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved