ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΑΚΜΗ

Πολλά νεογέννητα τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννηση, και πιο σπάνια ακόμη και με τη γέννηση, εμφανίζουν νεογνική ακμή κυρίως στα μάγουλα, στο σαγόνι και στο μέτωπο αλλά και σπανιότερα στην περιοχή της πλάτης. Είναι ένα συνηθισμένο και παροδικό δερματικό πρόβλημα που δεν ενοχλεί τα ίδια τα βρέφη.

Συχνές Ερωτήσεις

Για την εμφάνιση της νεογνικής ακμής δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση. Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν υποδείξει ως υπαίτιο της εμφάνισής της, τις ορμόνες που λαμβάνει το μωρό πριν γεννηθεί στην κοιλιά της μητέρας του τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης. Πολλοί ερευνητές εξετάζουν άλλους πιθανούς παράγοντες, όμως στην πλειονότητά τους έχουν συμφωνήσει στο γεγονός ότι ορισμένα φάρμακα που πιθανόν να λαμβάνει η μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης ή του θηλασμού ή ως αγωγή του ίδιου του βρέφους μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνισή της, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σημάδι ορμονικής διαταραχής του ίδιου του βρέφους.
Η νεογνική ακμή, που είναι πιο συνηθισμένη στα αγόρια, περνά συνήθως σε λίγες εβδομάδες. Παρόλα αυτά μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να διαρκέσει ίσως λίγο περισσότερο, όπως μερικούς μήνες. Θα ήταν καλό εάν είναι επίμονη και διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Εν τω μεταξύ δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να την αντιμετωπίσετε γιατί είναι μία δερματική κατάσταση που «θεραπεύεται» μόνη της χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή.Πλένετε το προσωπάκι του με καθαρό βαμβακερό πανί και χλιαρό νερό δύο με τρεις φορές την ημέρα, χωρίς υπερβολές. Το υπερβολικό πλύσιμο με σαπούνι μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το ευαίσθητο δέρμα του. Να διατηρείτε το δέρμα του μωρού σας στεγνό.Με ένα πανάκι φροντίστε να στεγνώνετε το δέρμα του μωρού σας καλά, με απαλές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο. Γενικότερα, μην τρίβετε και μην πιέζετε το δέρμα του μωρού σας.
Η βρεφική ακμή είναι η εμφάνιση ακμοειδούς εξανθήματος σε βρέφη άνω των 3 μηνών. Σε αντίθεση με την νεογνική ακμή που συνήθως υποχωρεί αυτόματα , η βρεφική ακμή έχει μακροχρόνια πορεία(αναλυτικά στην κατηγορία βρεφική ακμή).

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved