Ακμή Προσώπου, Κορμού – Θεραπεία Με Laser (Isolaz)

Ακμή Προσώπου, Κορμού – Θεραπεία Με Laser (Isolaz) 1

AKMH ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΚΟΡΜΟΥ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER (ISOLAZ)

Η ακμή είναι η νόσος κυρίως της εφηβικής ηλικίας και χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων.Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και στους ενήλικες!!!Είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες.

Συχνές Ερωτήσεις

Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού. Παρατηρείται συχνότερα στην εφηβεία και είναι βαρύτερη στα αγόρια. Εκδηλώνεται με φαγέσωρες (φαγεσωρική), βλατιδοφλύκταινες (βλατιδοφλυκταινώδης) ή οζίδια και κύστεις (οζιδιακή και κυστική ακμή). Σπανιότερα εμφανίζεται ακμή την ενήλικη γυναίκα καθώς και κεραυνοβόλος ακμή με οξεία έναρξη βαριάς κυστικής ακμής

Η ακμή προκύπτει από μια διαταραχή της κερατινοποίησης των τριχικών θυλάκων κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος. Η διαταραχή αυτή σε συνδυασμό με την επίδραση ορμονών (ανδρογόνων ) καθώς και μικροβίων (propionibacterium acnes), σε άτομα με κατάλληλο γενετικό υπόστρωμα, οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος, άσηπτη φλεγμονή και σαν επακόλουθο απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα.Η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί από το stress καθώς και από ενδοκρινολογικές διαταραχές ή κατά την εμμηνορρυσία.

Ανάλογα με την κλινική εικόνα και φυσικά την ηλικία η ακμή αντιμετωπίζεται με τοπική ή και συστηματική θεραπεία. Οι τοπικές θεραπείες της ακμής περιλαμβάνουν τοπικά ρετινοειδή, την γέλη του υπεροξειδίου του βενζολίου, τοπικά αντιβιοτικά. Οι συστηματικές θεραπείες περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά ή την ισοτρετινοϊνη.

Η χορήγηση ισοτρετινοίνης από το στόμα σε βαριά κυστική ακμή έχει άριστα αποτελέσματα. Λανθασμένα οι περισσότεροι γονείς φοβούνται όταν ακούνε ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση της στο παιδί τους. Η χρήση της είναι απόλυτα ασφαλής εφόσον παρακολουθείται τακτικά, κάθε μήνα από εξειδικευμένο και έμπειρο δερματολόγο.

Πολύ μεγάλη είναι η βοήθεια ειδικά σε μέτρια ή σοβαρή ακμή του πιστοποιημένου laser για την ακμή ISOLAZ anti acne treatment.Η θεραπεία Isolaz anti acne είναι πρωτοποριακή γιατί είναι η μόνη φωτοπνευματική θεραπεία που συνδυάζει την αναρρόφηση δέρματος με ευρέος φάσματος θεραπευτικό φως (480- 1250 nm). Με αυτό τον τρόπο έχουμε αφενός τη μηχανική ενέργεια της αναρρόφησης, η οποία αφαιρεί το σμήγμα του από τους πόρους του δέρματος και αφετέρου, το ευρέος φάσματος φως έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών, τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά τα ένζυμα είναι ο εχθρός του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής.

Η θεραπεία δεν είναι καθόλου επώδυνη και δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού. Είναι πολύ αποτελεσματική από την πρώτη θεραπεία και απόλυτα ασφαλής. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 – 6 ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού, αφού είναι σε θέση να εφαρμοστεί από την ήπια φαγεσωρική ακμή έως και την κυστική. Για να υπάρχει αποτέλεσμα κάθε συνεδρία πρέπει να γίνεται ανά 7- 15μέρες.

Ερυθρότητα και ήπιο οίδημα της περιοχής είναι πιθανό να υπάρχει μετά τη θεραπεία για ένα περίπου 24ωρο.

Μερικές φορές όσο κι αν έγκαιρα αντιμετωπισθεί μία ακμή , εμφανίζονται δυστυχώς οι αντιαισθητικές ουλές. Ανάλογα με το είδος των ουλών ακμής υπάρχουν κι εκεί αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης που αναλύονται στην κατηγορία των ουλών ακμής.

Η ακμή δεν είναι αμυγδαλίτιδα!!! Δεν περνάει με δεκαήμερη αγωγή!! Απαιτεί καλή συνεργασία γιατρού- ασθενή και συμμόρφωση!!Μην επαναπαύεστε σε σαπούνια, καλλυντικά και make up για τον έλεγχο ή την κάλυψη της ακμής. Τις περισσότερες φορές όχι μόνο δεν φτάνουν αλλά και την επιδεινώνουν.Μην αφήσετε την ακμή να αφήσει σημάδια. Εύκολα γίνονται, δύσκολα φεύγουν!!!

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved