ΛΕΥΚΗ

Η λεύκη είναι ένα χρόνιο νόσημα το οποίο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση απολύτως λευκών κηλίδων στο δέρμα ο οποίες είναι αμφοτερόπλευρες και συνήθως συμμετρικές σε τυπικές εντοπίσεις. Εμφανίζεται στο 1% του πληθυσμού και παρουσιάζει κληρονομική επιβάρυνση.

Συχνές Ερωτήσεις

Η λεύκη εμφανίζεται περιοφθαλμικά, περιστοματικά, στον τράχηλο, στο πέος, στο περίνεο, στις μασχάλες και στα σημεία πίεσης όπως ο αγκώνας, τα γόνατα, τα σφυρά και η οσφυοϊερή χώρα. Μέλη οικογενειών που παρουσιάζουν αυξημένο επιπολασμό σε παθήσεις του θυρεοειδούς, του σακχαρώδη διαβήτη και της λεύκης, φαίνεται να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης λεύκης. Πάνω από το 30% των πασχόντων αναφέρουν λεύκη σε άμεσο συγγενικό άτομο.
Συχνά εμφανίζονται στο δέρμα σπίλοι με λευκή άλω, γυροειδής αλωπεκία καθώς και λευκές τρίχες ή πρόωρα γκρίζα μαλλιά. Η λεύκη όχι σπάνια συνδέεται με παθήσεις του θυρεοειδούς, σακχαρώδη διαβήτη, κακοήθη αναμία, νόσο Addison και άλλες ενδοκρινοπάθειες.
Οι κυριότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι η χρήση τοπικών κορτικοστεροειδών ή τακρόλιμους, τοπική ή συστηματική φωτοχημειοθεραπεία, καθώς και λεύκανση. Απαραίτητη η ενίσχυση του οργανισμού με φυλλικό οξύ και βιταμίνες καθώς και η αντιηλιακή προφύλαξη.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved