Θεραπεία αποχρωματισμού (Λέυκανσης)

Η θεραπεία αποχρωματισμού απευθύνεται σε δέρματα τα οποία παρουσιάζουν ανομοιομορφία στη κατανομή εναπόθεσης μελανίνης στην επιδερμίδα τους. Οι βλάβες που προκύπτουν διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες στο μέλασμα και στις μελαγχρωματικές κηλίδες.
Το μέλασμα είναι η εμφάνιση καφέ, γκρι χροιάς στην επιφάνεια του δέρματος κυρίως του προσώπου και εντοπίζεται συγκεκριμένα στο μέτωπο, στα πλάγια της μύτης, στο άνω χείλος και στις παρειές. Ουσιαστικά πρόκειται για την ύπαρξη μελάγχρωσης σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.
Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στις ηλιοεκτεθειμένες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος.

Συχνές Ερωτήσεις

Στην mydermaclinic εξατομικεύουμε το θεραπευτικό πρωτόκολλο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Φροντίζουμε πάντα να μην προχωρούμε σε επιθετικές θεραπείες, οι οποίες επιφέρουν σε δεύτερο χρόνο το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή τον υποτροπιασμό των βλαβών.
Οι δερματολόγοι της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννυ Τομαδάκη εκτιμούν το βάθος και την έκταση του προβλήματος και συστήνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία με βάση τις ανάγκες του δέρματος σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη διότι ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα προιόντα που αποτελούν την προετοιμασία είναι η χρήση ιατροτεχνολογικών δερμοκαλλυντικών κρεμών με υψηλή συγκέντρωση ρετινόλης καθώς και AHA (α-υδροξυοξεα).

Στη mydermaclinic χρησιμοποιούμε τα δερμοκαλλυντικα DERMACEUTIC και SKINCEUTICALS.
Η προετοιμασία διαρκεί τουλάχιστον 15 ημέρες.

Συνήθως το δέρμα μετά από οποιαδήποτε θεραπεία αποχρωματισμού παρουσιάζει ένα ήπιο ερύθημα. Μετά από την δεύτερη ημέρα το δέρμα αφυδατώνεται και ξεκινάει σταδιακά να απολεπίζεται.

Ο βαθμός απολέπισης εξαρτάται από τη συγκέντρωση του χημικού παράγοντα και το βάθος της θεραπείας.

Προσοχή!!! στο στάδιο της ίασης των βλαβών θα παρατηρήσετε ότι οι βλάβες γίνονται πιο σκουρόχρωμες αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσει καθόλου διότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έπειτα, από αυτό το στάδιο επέρχεται ο αποχρωματισμός τους.

Για τις επόμενες ημέρες οι δερματολόγοι ή οι αισθητικοί μας θα σας συστήσουν μία πλούσια ενυδατική ή αναπλαστική δερμοκαλλυντική κρέμα, αποφυγή του ήλιου και χρήση αντιηλιακού σκευάσματος.

Αυτό εξαρτάται από το βάθος και την έκταση των βλαβών καθώς και το πρωτόκολλο που έχει επιλεχθεί ειδικά για εσάς.

Οι άρτια εκπαιδευμένες αισθητικοί της κλινικής μας με την καθοδήγηση των δερματολόγων της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννυ Τομαδάκη,
θα σας προτείνουν τα κατάλληλα ιατροτεχνολογικά δερμοκαλλυντικά προίοντα σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος σας καθώς επίσης και πολύτιμες συμβουλές περιποίησης που θα ενισχύσουν και θα συντηρήσουν το αποτέλεσμα.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved