ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη και γενετικώς προσδιορισμένη αυξημένη αντιδραστικότητα του δέρματος η οποία χαρακτηρίζεται από κνησμό και έντονη ξηρότητα στο δέρμα. Μπορεί να συνδυάζεται με ατοπικό άσθμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, κνίδωση αλλά και γαστρεντερικές διαταραχές. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συχνότερα εμφανίζεται στην βρεφική και παιδική.

Συχνές Ερωτήσεις

Στα βρέφη εμφανίζεται από το δεύτερο μήνα έως και το πρώτο έτος της ζωής τους. Εντοπίζεται αρχικά στο πρόσωπο, στη συνέχεια στα άκρα, στον κορμό και στην εσωτερική επιφάνεια των αρθρώσεων.
Οι αλλοιώσεις του δέρματος είναι συμμετρικές και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, πίσω από τα γόνατα, στην εσωτερική πλευρά των αγκώνων αλλά και στην ραχιαία επιφάνεια των ποδιών και των χεριών. Το συχνότερο εύρημα είναι η ξηρότητα η οποία μπορεί να συνοδεύεται με ερυθρότητα, διήθηση του δέρματος που συχνά λόγω του εντόνου κνησμού οδηγεί τους ασθενείς σε σοβαρές διαβρώσεις.
Τα πιο συχνά αλλεργιογόνα αίτια είναι τα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα πχ σκόνη και τρίχωμα ζώων, τροφικά αλλεργιογόνα πχ πορτοκάλι, σιτάρι, βρώμη, γαρίδες, τυρί, αυγόκαι σοκολάτα, φυτικά αλλεργιογόνα πχ πλατάνι και τσουκνίδα, συνθετικά αλλεργιογόνα πχ μαλλι καθώς και διάφορα είδη μυκήτων.
Υπάρχουν χαρακτηριστικά κλινικά σημεία στους ασθενείς με ατοπία, όπως είναι η ξηροδερμία, η θυλακική υπερκεράτωση, η διπλή πτυχή κάτω από τα βλέφαρα, η αραίωση των τριχών στην άκρη των φρυδιών κτλ
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική θεραπεία είναι η αποφυγή των εκλυτικών αλλεργιογόνων καθώς και η σχολαστική ενυδάτωση του δέρματος με ειδικά προιόντα που θα σας συνταγογραφήσουμε.Η τοπική θεραπεία περιλαμβάνει τοπικά στεροειδή και τακρόλιμους ενώ σε σοβαρές καταστάσεις χορηγούνται συστηματικά αντιισταμινικά και κορτικοστεροειδή.Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται στενά η πορεία της υγείας του παιδιού και οι γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες μας γιατί οι βλάβες μπορεί να πάρουν γρήγορα τεράστιες διαστάσεις.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved