ΟΞΥΤΕΝΗ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

  Πρόκειται για το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, το οποίο προκαλείται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Συχνές Ερωτήσεις

Πρόκειται για ασυμπτωματικές βλάβες οι οποίες είναι ορατές σαν βλατίδες ή οζίδια που εμφανίζονται στην πρωκτογεννητική περιοχή. Ο χρόνος επώασης είναι από 3 εβδομάδες έως 8 μήνες. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν βλάβες σε 2-3 μήνες μετά την λοίμωξη.Περισσότεροι από 20 τύποι ιών μπορούν να μολύνουν το γενετικό σύστημα, ωστόσο οι τύποι 6,11,16,18,31 και 33 είναι εκείνοι οι οποίοι σχετίζονται με δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας ή καρκίνο. Οι βλάβες που προκαλεί ο HPV ιός μπορεί να είναι σε λανθάνουσα φάση δηλαδή να μην υπάρχουν κλινικά και υποκλινικά βλάβες παρά μόνο ο ιός ο οποίος δεν φεύγει ουσιαστικά ποτέ.
Οι παράγοντες οι οποίοι ευνοούν την ανάπτυξη του ιού και την μετάπτωση από το ένα κλινικό στάδιο στο άλλο, είναι ότι έχει να κάνει με την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενή.Το κάπνισμα, η υπερβολική κόπωση, η κακή διατροφή, το stress , ο διαβήτης, το AIDS κτλ είναι από τους κυριότερους παράγοντες που ευνοούν την επεδείνωση της κλινικής πορείας του ασθενούς. Σε αντίθετη περίπτωση, η μικρή ηλικία, η καλή συστηματική υγεία και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενή μπορεί να βοηθήσουν στην υποστροφή του ιού και μετάπτωση του σε λανθάνουσα φάση, όπου μπορεί να παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ή και για πάντα.
Η ύπαρξη λοίμωξης από HPV ιό είναι δυνητικά επικυνδύνη στις γυναίκες. Οι τύποι 6,11,16,18,31,33 των HPV ιών προκαλούν δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας και καρκίνο. Η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την θεραπεία. Οι κλινικές βλάβες πρέπει να θεραπεύονται. Οι υποκλινικές βλαβες , οι οποίες είναι ορατές στην κολποσκόπηση, πρέπει να παρακολουθούνται ή και να θεραπεύονται εγκαίρως όπου χρειάζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι γυναίκες πρεπει να υποβάλονται σε ετήσιο τεστ Παπανικολάου και κολποσκόπηση. Η κολποσκόπηση ανιχνεύει υπολινικές βλαβες HPV λοιμώξεως στον τράχηλο της μήτρας. Αντίστοιχα στους άνδρες γίνεται πεοσκόπηση και ουρηθροσκόπηση για να μην γίνεται αναμετάδοση του ιού σε περιπτώσεις υποκλινικών βλαβών.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει προαιρετικός προληπτικός εμβολιασμός σε κοπέλες κάτω των 26 ετών με το εμβόλιο του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Τα εμβόλια που κυκλοφορούν καλύπτουν ένα μέρος , τους κυριότερους τύπους, από τους ογκογόνους ιούς προσφέροντας προφύλαξη από τα οξυτενή κονδυλώματα που σχετίζονται με τους συγκεκριμένους τύπους αλλά και από τις προκαρκινικές γεννητικές αλλοιώσεις και τον καρκίνο του τραχήλου.
Η θεραπεία εκλογής είναι η εφαρμογή κρυοθεραπείας, διαθερμοπηξίας ή laser. Σε αρκετές περπτώσεις θα δοθεί είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με θεραπείες κρέμα ιμικουιμόδης ή κρέμα ή υγρό ποδοφυλλοτοξίνης.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved