Λιποαναρρόφηση – Λιπομεταφορά σε πρόσωπο – στήθος – χέρια

Λιποαναρρόφηση - Λιπομεταφορά σε πρόσωπο – στήθος – χέρια

 

Η πιο συχνή επέμβαση της κοσμητικής χειρουργικής, με την οποία αφαιρείται ανεπιθύμητος λιπώδης ιστός από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, είναι η λιποαναρρόφηση.
Σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση του λίπους αυτού για την διόρθωση άλλων ατελειών του σώματος και την αναζωογόνηση του προσώπου δικαίως έχει τη νούμερο ένα θέση στις επεμβατικές θεραπείες.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι περιοχές οι οποίες είναι οι πιο κατάλληλες είναι στις μεν γυναίκες οι γλουτοί, οι μηροί και τα γόνατα και λιγότερο η περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, τα χέρια, το πηγούνι (διπλοσάγονο) και οι γάμπες.
Στους άνδρες η περιοχή όπου παρατηρείται έντονη συγκέντρωση λίπους, είναι κυρίως η κοιλιά.

Ο κατάλληλα εκπαιδευμένος δερματοχειρουργός ή πλαστικός χειρουργός εισάγει μια κάνουλα, συγκεκριμένης ανάλογα με την περίπτωση διαμέτρου, η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος. Με τη βοήθεια της κάνουλας, αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και αναρροφώνται, καταλήγοντας σε ένα διαφανές δοχείο.

Η λιποναρρόφηση , ανάλογα με τις περιοχές που χρήζουν θεραπείας, διαρκεί από σαράντα πέντε λεπτά έως δυόμιση ώρες (45’ με 2,5h ).

Συνήθως διεξάγεται με τοπική αναισθησία ή με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Εμφανίζεται οίδημα και μελανιές που εξαφανίζονται σταδιακά στη διάρκεια της εβδομάδας. Ένας κορσές γύρω από την περιοχή στην οποία έγινε η λιποαναρρόφηση είναι απαραίτητος για περίπου ένα μήνα ώστε να ελέγξει τη διόγκωση και να βοηθήσει το δέρμα σας να πάρει τη μορφή του νέου περιγράμματός σας.

Οι τομές που γίνονται για την είσοδο της κάνουλας είναι 3-4 χιλιοστά και διακρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία μετά τις 2 εβδομάδες.

Την πρώτη ημέρα θα πρέπει να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.
Από την δεύτερη έως τη πέμπτη ημέρα μπορείτε να σηκώνεστε και να κινείστε ελεύθερα, εντούτοις θα αισθάνεστε κάποια ενόχληση.
Την έβδομη ημέρα θα γίνει αφαίρεση των ραμμάτων και ουσιαστικά από την δεύτερη εβδομάδα το μεγαλύτερο μέρος των οιδημάτων και των μωλώπων θα υποχωρήσουν.

Μετά την πάροδο δέκα ημερών, θα μπορείτε να ξεκινήσετε ήπια άσκηση αυξάνοντας σιγά-σιγά την ένταση.

Από την τρίτη εβδομάδα και μετά θα έχετε σχεδόν επανέλθει στο φυσιολογικούς σας ρυθμούς.

Παρόλο που τα αποτελέσματα από την επέμβαση θα είναι άμεσα ορατά, θα εξακολουθείτε να βλέπετε μεγάλη βελτίωση στις περιοχές που θεραπεύτηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών.

Το αφαιρούμενο, λίπος, αφού καθαρισθεί επιμελώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί  μετά από επιθυμία του ασθενούς για λιπογλυπτική.
Δηλαδή, για την προσθήκη λίπους, με την κατάλληλη κάθε φορά επεξεργασία σε σημεία του προσώπου και του σώματος, όπως ζυγωματικά, ντεκολτέ , χέρια, στήθος και γλουτούς με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved