ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Τριχόπτωση είναι η παροδικά αυξημένη απόπτωση φυσιολογικά τελογενών τριχών. Οι ασθενείς παραπονιούνται χαρακτηριστικά για την έντονη καθημερινή απώλεια τριχών.Υπό φυσιολογικές συνθήκες 80-90% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση, 5% στην καταγενή και 10-15% στην τελογενή.Φυσιολογικά καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες. Στην τελογενή τριχόπτωση αποπίπτουν καθημερινά πολύ περισσότερες τρίχες και το ποσοστό τελογενών τριχών είναι αυξημένο.

Συχνές Ερωτήσεις

Στις γυναίκες το συχνότερο αίτιο είναι η σιδηροπενική αναιμία ,η κύηση, η διακοπή αντισυλληπτικών, ή μία αυστηρή δίαιτα. Άλλες αιτίες είναι μία χειρουργική επέμβαση, ένας βαρύς τραυματισμός , υψηλός πυρετός ή πολύ συχνά και μια έντονη ψυχική φόρτιση (stress).

Ο αιτιολογικός παράγοντας προηγείται συνήθως 6-16 εβδομάδες και οδηγεί σε ταχεία μετάπτωση από την αναγενή στην τελογενή φάση για αυτό κα παρατηρείται αυτό το έντονο φαινόμενο μαζικής απόπτωσης.

Η διάγνωση θα τεθεί με βάση κυρίως το ιστορικό, την κλινική εικόνα, τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειασθεί τριχοριζόγραμμα προκειμένου να αποκλειστούν άλλα πιθανά αίτια.

Ο κανόνας είναι η πλήρης επανέκφυση των τριχών . Δεν απαιτείται συνήθως καμία θεραπεία. Πολλές φορές ωστόσο θα χρειασθεί να σας δώσουμε τα κατάλληλα σκευάσματα προκειμένου να επισπεύσουμε αυτή την διαδικασία.

Μην συγχέετε την παροδική αλωπεκία με τις άλλες μορφές, όπως την ανδρογενετική αλωπεκία και την γυροειδή αλωπεκία.
Επειδή ειδικά στις γυναίκες είναι δύσκολη πολλές φορές η αναγνώριση της μορφής, μην απευθύνεστε σε μη ειδικούς παρά μόνο στο δερματολόγο σας.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved