ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΑΣΜΑ;

Το μέλασμα (κοινώς πανάδα) είναι η εμφάνιση ανοικτής ή πιο σκούρας ή γκρι χροιάς στην επιφάνεια του δέρματος κυρίως του προσώπου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ύπαρξη μελάγχρωσης σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε αντίθεση με μελαγχρωματικές κηλίδες.
Οι δερματολόγοι της mydermaclinic μπορούν να ξεχωρίσουν αν πρόκειται για μέλασμα με την χρήση ειδικής λυχνίας Wood και αν ναι, ποια είναι η έκταση του και το βάθος του προβλήματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Το μέλασμα εμφανίζεται κυρίως στο μέτωπο, στα πλάγια της μύτης, στο άνω χείλος και στις παρειές, συχνότερα  στα πρόσωπα των γυναικών.

Η κληρονομική προδιάθεση είναι σημαντική στις περισσότερες περιπτώσεις .
Άλλοι σημαντικοί αιτιολογικοί παράγοντες είναι η έκθεση στον ήλιο, ο  φωτότυπος του δέρματος καθώς και η λήψη φωτοευαίσθητων φαρμάκων πχ.ισοτρετινοϊνη, κορτιζόνη, αντισυλληπτικά.
Είναι ιδιαίτερα συχνή η εμφάνιση μελάσματος σε ορμονικές διαταραχές, εξωγενή λήψη ορμονών καθώς και στην κύηση.
Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μετά την εγκυμοσύνη τους εμφάνισαν δυσχρωμίες στο πρόσωπο τους.

Δεδομένου ότι πρόκειται για χρώμα που  συνήθως βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ,όλες οι θεραπείες που αφορούν την επιφάνεια της επιδερμίδας δεν έχουν αποτέλεσμα.

Στο μέλασμα οφείλουμε να ακολουθήσουμε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο και να μην προχωρήσουμε σε επιθετικές θεραπείες που θα έχουν γρήγορο μεν αποτέλεσμα αλλά ωστόσο και γρήγορη υποτροπή.

Στις θεραπείες του μελάσμαστος μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη  λευκαντική μεσοθεραπεία και το mela peel dermaceutic.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved