ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Tα χημικά peelings που χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία της ακμής βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών  χημικών ουσιών (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό, αζελαικο, φερουλικό κτλ) στην επιδερμίδα , με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της.
Στην θεραπεία της ακμής χρησιμοποιούμε κυρίως peeling  γλυκολικού, αζελαικού καθώς και σαλικυλικού οξέος σε διάφορες συγκεντρώσεις και συνδυασμούς.
Το έμπειρο πρωπικό της mydermaclinic θα σας ενημερώσει για το ποιο peeling  θα πρέπει να ακολουθήσετε και ποιο είναι το καλύτερο θεραπευτικό πρωτόκολλο για τη δική σας περίπτωση.

Συχνές Ερωτήσεις

MASK PEEL ( γλυκολικό οξύ 30% εμποτισμένο σε ειδική μάσκα αργίλου), το οποίο χρησιμοποιείται για περιπτώσεις έντονης σμηγματόροιας, ανοιχτών πόρων καθώς και ενεργού ακμής.
Απαιτούνται από 2 εώς 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων.
Όταν συνδυάζεται δε με  δερμοαπόξεση με διαμάντι, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

ΜILK PEEL (γλυκολικό οξύ 50%, λακτικό οξύ 10% και σαλικυλικό οξύ), το οποίο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επιφανεικώνρυτίδωνδυσχρωμιώνσμηγματόροιας κα ήπιας λιπαρότητας και ακμής.
Απαιτούνται  2 έως 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων.

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυοξύ ,το οποίο έχει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα και τη τριχοσμηγματογόνο μονάδα επιτυγχάνοντας ισχυρή κερατολυτική και φαγεσωρολυτική δράση.

Βοηθά στην σωστή απολέπιση της επιδερμίδας, έχει την ικανότητα να δρά μέσα στον σμηγματογόνο αδένα για να ρυθμίσει την σμηγματόρροια και βοηθά θεαματικά στην ελάττωση της υπερέκκρισης.

Διεισδύει αποτελεσματικά στους πόρους για να εξαλείψει τα σπυράκια ακμής και να βοηθήσει στην πρόληψη επανεμφάνισής τους.

Το Salicylic peel δρα άμεσα και αποτελεσματικά στο λιπαρό δέρμα.Επιπλέον  είναι μυκητοκτόνο με αντισηπτικές και βακτηριοστατικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της φλυκταινώδους ακμής.

To πρωτόκολλο συνίσταται  σε 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων.

Ανάλογα με τη χημική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί και το χρόνο εφαρμογής, αισθάνεται κανείς ένα ήπιο τσούξιμο ή καύσος, τα οποία διαρκούν λίγα λεπτά.

Τις επόμενες ημέρες υπάρχει ελάχιστη, μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος, ανάλογα με το είδος του χημικού peeling και το λόγο για τον οποίο γίνεται.

Το χημικό peeling προσφέρει μια πιο νεανική και υγιή  εμφάνιση του δέρματος και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλες τις περιπώσεις σμηγματόρροιας και ενεργού ακμής

Βασική μέριμνα  του ασθενούς είναι η αποφυγή της εκθέσεως στον ήλιο και φυσικά η χρήση αντηλιακού σκευάσματος.

Οι δερματολόγοι μας  Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη,θα σας προτείνουν το κατάλληλο χημικό peeling για τη δική σας περίπτωση , ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και στο κοινωνικό σας προφίλ και φυσικά θα σας δώσουν  συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος σας πριν και  μετά την θεραπεία, συνδυάζοντας ,αν κρίνουν απαραίτητο και μία φαρμακευτική αγωγή.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved