ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ

Οι μυρμηκίες (κοινώς μυρμηγκιές) προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV).
Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.

Συχνές Ερωτήσεις

Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών.
Μετά την αρχική επαφή, ο ιός HPV μπορεί να μείνει ανενεργός ή σε λανθάνουσα κατάσταση στο δέρμα και ενδέχεται να μην υπάρξουν αμέσως ορατά συμπτώματα.
Αυτό σημαίνει ότι πολλά άτομα ενδέχεται να είναι φορείς του ιού HPV χωρίς να το μάθουν ποτέ. Μπορεί να χρειαστούν ακόμα και έξι μήνες για να αναπτυχθεί μια μυρμηγκιά (περίοδος επώασης).

Μολονότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στον ιό HPV, ορισμένοι φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτόν, ενώ άλλοι είναι εκ φύσεως πιο ανθεκτικοί.
Οι μυρμηγκιές εμφανίζονται συχνότερα όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού είναι εξασθενημένο.

Οι δύο συχνότεροι τύποι μυρμηγκιάς είναι η κοινή μυρμηγκιά και η μυρμηγκιά των ποδιών.

Η βασική θεραπεία είναι η κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο. Το πάγωμα της μυρμηγκιάς γίνεται από το κέντρο και περιλαμβάνει τα 2 mm γύρω από το σημείο και η ψύξη διατηρείται για 5 δευτερόλεπτα.
Η κρυοθεραπεία επαναλαμβάνεται συνήθως σε διαστήματα 3 εβδομάδων. Οι υπερκερατωσικές μυρμηγκιές θα πρέπει να περικόπτονται πριν την κρυοθεραπεία και οι επίπεδες μυρμηγκιές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω δύο κύκλων ψύξης-απόψυξης. Η εν λόγω θεραπεία είναι επώδυνη και δεν γίνεται καλά ανεκτή από τα πολύ μικρά παιδιά. Οι μυρμηγκιές μπορεί να είναι επώδυνες και ενδέχεται περιστασιακά να σχηματιστούν φλύκταινες.
Σε δέρμα με μελάγχρωση, μπορεί να είναι πρόβλημα η υπο- και υπερ-μελάγχρωση μετά τη θεραπεία. Η κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο μπορεί να συνδυαστεί με τοπικά σκευάσματα. Η κρυοθεραπεία με συσκευές εφαρμογής παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα ή διμεθυλαιθέρα που τις βρίσκετε συνήθως στα φαρμακεία δεν παράγουν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες όσο το υγρό άζωτο και θεωρούνται πολύ λιγότερο αποτελεσματικές.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved