ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η εμφάνιση της φλούδας του πορτοκαλιού στο δέρμα, γνωστή ως κυτταρίτιδα, προέρχεται από την ανομοιογενή κατανομή του λίπους, αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα και την υποδόρια διάταση του συνδετικού ιστού λόγω της αποθήκευσης νερού στην επιδερμίδα και το χόριο.

Δεδομένου ότι τα λιποκύτταρα υπερδιογκώνονται, οι μεμβράνες τους παραμορφώνονται και προκαλούν τη διάταση των διαφραγμάτων, προκαλώντας, έτσι, το φαινόμενο της φλούδας του πορτοκαλιού.

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα

Με την πάροδο της ηλικίας , η εμφάνιση του φαινομένου της «φλούδας του πορτοκαλιού» (κυτταρίτιδα) γίνεται ολοένα και πιο έντονη στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Συχνές Ερωτήσεις

Στις γυναίκες, ο ιστός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις αυξομειώσεις των επιπέδων των ορμονών (εμμηνορροϊκός κύκλος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), οι οποίες προκαλούν την αποθήκευση και δημιουργία του συσσωρευμένου λίπους.

Διατροφή
Διατροφή φτωχή σε νερό και πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, ανθρακούχα αναψυκτικά, ζάχαρη, αλκοόλ και αλάτι ευνοούν την αφυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα.

Άσκηση
Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα.

Κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές
Είναι συχνή η εμφάνιση κυτταρίτιδας σε άτομα που λαμβάνουν αντισυλληπτικά ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κάπνισμα, κυκλοφορικές διαταραχές
Σε διαταραχές αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, πχ ευρυαγγείες ή λεμφοίδημα, είναι συχνή η εμφάνιση της κυτταρίτιδας γιαυτό στις περιπτώσεις αυτές η ιατρός συστήνει υπερηχογραφικό έλεγχο.

Στάδιο 0: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσει, βλέπει μόνον πτυχές, αλλά όχι κυτταρίτιδα.
Στάδιο 1: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν, όμως, πιέζεται, εμφανίζονται «λακκουβίτσες», δηλαδή κυτταρίτιδα
Στάδιο 2: Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεται μοιάζει με τη φλούδα πορτοκαλιού.
Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, ανεξαρτήτως της εφαρμογής πίεσης.

Στο ιατρείο διαθέτουμε όλες τις σύγχρονές θεραπείες για την κυτταρίτιδα.

Οι θεραπείες αυτές είναι η μεσοθεραπεία prostrolane για την κυτταρίτιδα και το σύστημα NEW COCCON DUOTECHNOLOGY.

 

Οι δερματολόγοι Dr Χριστιάννα Ρεπούση και  Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη  καθώς και  το εξειδικευμένο προσωπικό της mydermaclinic θα σας προτείνει  ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο συνδιαστικων θεραπειών για το τέλειο σώμα που ονειρεύεστε!

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved