ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Η αλωπεκία αποτελεί τον ιατρικό όρο για την περιγραφή της απώλειας των μαλλιών. Η ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία είναι ο συχνότερος τύπος, παρατηρείται περίπου στο 1/3 των ανδρών, αλλά και σε σημαντικό αριθμό γυναικών. Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς είναι ενδοκρινολογικά υγιείς.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι τρίχες γίνονται σταδιακά λεπτότερες και βραχύτερες. Με τον καιρό γίνονται χνοώδεις και τελικά ατροφούν. Στους άνδρες η απώλεια τριχών είναι στην μετωποβρεγματική περιοχή και στην κορυφή ενώ στις γυναίκες μπορεί να ακολουθεί το ανδρικό πρότυπο ή να είναι πιο διάχυτη.
Η διάγνωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας γίνεται με βάση κυρίως την κλινική εικόνα.Το τριχοριζόγραμμα μας βοηθάει να μετρήσουμε τον αριθμό των τελογενών (τρίχες σε ηρεμία) και των αναγενών τριχών (αναπτυσσόμενες). Φυσιολογικά το 80-90% των τριχών βρίσκονται σε αναγενή φάση, ωστόσο στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία υπάρχει αύξηση του ποσοστού των τελογενών τριχών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στην θεραπεία.Σε γυναίκες με υποψία υπερανδρογονισμού είναι απαραίτητος ο πλήρης ορμονολογικός έλεγχος.Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της απώλειας των μαλλιών αποσκοπούν είτε στην προαγωγή της ανάπτυξης του τριχωτού της κεφαλής είτε στην κάλυψη των περιοχών που εμφανίζουν το πρόβλημα. Με αυτούς τους σκοπούς εφαρμόζονται θεραπείες με φάρμακα ή χειρουργικές τεχνικές.
Η συντηρητική θεραπεία εκλογής είναι η χορήγηση Μινοξιδίλης 5% τοπικώς εφαρμοζόμενη είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με συστηματική αγωγή με αντιαδρογόνα ή με φιναστερίδη.Η φιναστερίδη είναι ένα από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο το οποίο εμποδίζει την μετατροπή της τεστοστερόνης σε διϋδροτεστοστερόνη, η κυρίως υπεύθυνη για την σταδιακή απόπτωση. Οι περισσότεροι βλέπουν θετικά αποτελέσματα σε 3 μήνες ενώ σε 6 μήνες παρατηρούν επανέκφυση τελικών τριχών. Σε διακοπή του φαρμάκου γίνεται υποτροπή. Οι παρενέργειες της φιναστερίδης μπορεί να εμφανιστούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό έως 2% των ανδρών και αφορούν την μείωση της στυτικής λειτουργίας και της libido. Οι παρενέργειες αυτές είναι πλήρως αναστρέψιμες. Το saw palmetto είναι μία εναλλακτική θεραπεία σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία που δεν μπορούν να λάβουν φιναστερίδη.
Πιο επεμβατική λύση σε προχωρημένες περιπτώσεις θεωρείται η μεταμόσχευση μαλλιών με διάφορες τεχνικές (τεχνική FUT και FUE).
Μην παθαίνετε πανικό με την πρώτη αραίωση των μαλλιών. Αφήστε σε μας την εκτίμηση και τον προγραμματισμό της θεραπείας.Μην αγοράζετε ακριβά καλλυντικά προϊόντα ή προϊόντα κομμωτηρίου για αυτήν τη μορφή αλωπεκίας χωρίς ιατρική σύσταση.

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved