Υπεριδρωσία

Είστε από τους ανθρώπους εκείνους που τους «λούζει κρύος ιδρώτας» χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο? Η ιδέα της χειραψίας σας τρομοκρατεί και σας κάνει να κρύβετε τα χέρια σας συστηματικά? Αδυνατείτε να δώσετε εξετάσεις από το άγχος να κρατήσετε το μολύβι? Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι υποφέρετε από Yπεριδρωσία! Αλλά καλύτερα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

 • Γιατί ιδρώνει ο οργανισμός μας?

  Η έκκριση ιδρώτα, είναι η φυσιολογική λειτουργία «ψύξης» του σώματός μας και επιτελείται από τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες.
  Οι ιδρωτοποιοί αδένες, περίπου 2 – 4 εκατομμύρια, βρίσκονται διάσπαρτα στο δέρμα και ενεργοποιούνται με την πρόοδο της ηλικίας. Αφθονούν στις μασχάλες, τις παλάμες, τα πέλματα και το μέτωπο.
  Οι ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του Αυτόνομου Νευρικού συστήματος. Κάθε φορά που ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, για παράδειγμα λόγω υπερβολικής ζέστης, σωματικής άσκησης ή σε καταστάσεις έντονης ψυχικής καταπόνησης, απελευθερώνονται νευροδιαβιβαστές, όπως η ακετυλοχολίνη, η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη και δίνουν εντολή στους ιδρωτοποιούς αδένες να εκκρίνουν ιδρώτα. Μόλις ο ιδρώτας αρχίζει να εξατμίζεται, δημιουργείται στο σώμα ένα αίσθημα δροσιάς, καθώς αποβάλλεται σταδιακά, η συσσωρευμένη θερμότητα.
  Πρόκειται λοιπόν για ένα σύστημα θερμορύθμισης που διαθέτει ο οργανισμός μας, προκειμένου να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος.

 • Τι είναι η Υπεριδρωσία;

  H Υπεριδρωσία, είναι μία χρόνια διαταραχή του Αυτόνομου Νευρικού συστήματος, που οδηγεί σε υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, δηλαδή έκκριση ιδρώτα πολύ παραπάνω από την απαραίτητη ποσότητα για την ψύξη του σώματος.

 • Ποιες είναι οι μορφές της Υπεριδρωσίας;

  Δύο είναι οι μορφές Υπεριδρωσίας που παρατηρούνται. Η Εστιακή που εντοπίζεται μόνο σε μία ή περισσότερες ανατομικές περιοχές, για παράδειγμα παλάμες, πέλματα, μασχάλες, πρόσωπο, τριχωτό κεφαλής και η Γενικευμένη που αφορά σε ολόκληρο το σώμα.

 • Ποια τα αίτια της Υπεριδρωσίας?

  Στην Εστιακή Υπεριδρωσία, τα αίτια παραμένουν άγνωστα (Πρωτοπαθής Υπεριδρωσία). Στο 60% περίπου των περιπτώσεων Εστιακής Υπεριδρωσίας, παρατηρείται οικογενής προδιάθεση. Σε αυτή την περίπτωση η Εστιακή Υπεριδρωσία προσβάλλει μία ή περισσότερες περιοχές του σώματος, κυρίως εκείνες στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδρωτοποιών αδένων, όπως οι παλάμες, τα πέλματα και οι μασχάλες. Λιγότερο συχνά εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής και στο πρόσωπο.
  Η Γενικευμένη Υπεριδρωσία (Δευτεροπαθής) εμφανίζεται στα πλαίσια κάποιας υποκείμενης μεταβολικής διαταραχής ή χρόνιας νόσου, όπως τα νεοπλάσματα, τα λεμφώματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υπερθυρεοειδισμός, η εμμηνόπαυση, οι παθήσεις του νωτιαίου μυελού, το AIDS. Η λήψη φαρμάκων επίσης, όπως τα αντικαταθλιπτικά και η έκθεση σε χημικές ουσίες όπως το ακρυλαμίδιο, μπορεί να οδηγήσουν σε Γενικευμένη Υπεριδρωσία.

 • Πώς θεραπεύεται η Πρωτοπαθής Εστιακή Υπεριδρωσία?

  Η καλύτερα μελετημένη, αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση της Εστιακής Υπεριδρωσίας είναι η ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
  Πραγματοποιείται με τοπική έγχυση αλλαντικής τοξίνης και εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη MYDERMACLINIC από τις εξειδικευμένες δερματολόγους Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη. Η εγχυόμενη ουσία διακόπτει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, επιτυγχάνοντας έτσι χημική απονεύρωση του ιδρωτοποιού αδένα και διακοπή της έκκρισης ιδρώτα.

 • Τι πρέπει να γνωρίζω, προτού ξεκινήσω ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ για την Εστιακή Υπεριδρωσία?

  Πριν την έγχυση της Βοτουλινικής τοξίνης, γίνεται χαρτογράφηση της πάσχουσας περιοχής και τοπική αναισθησία.
  Η χαρτογράφηση γίνεται με τη δοκιμασία αμύλου – ιωδίου, ή τη χρήση απορροφητικού χαρτιού, για να εντοπισθούν με ακρίβεια οι περιοχές που θα ενεθεί η τοξίνη.
  Η ενέσιμη εφαρμογή στις μασχάλες είναι καλά ανεκτή και δεν απαιτείται αναισθησία.
  Η ελάττωση της έκκρισης ιδρώτα παρατηρείται άμεσα μεταξύ 2ης κι 14ης ημέρας από τη θεραπεία. Βελτίωση παρατηρείται στο 95% των ασθενών και η μείωση της παραγωγής ιδρώτα φθάνει σε ποσοστό 80%!
  Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 7 μήνες για τις μασχάλες και 5 μήνες για τις παλάμες – πέλματα.
  Συχνότερες παροδικές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα τοπικά αιματώματα και η μυϊκή αδυναμία των άκρων χειρών. Οι ασθενείς εμφανίζουν δυσκολία στις λεπτές κινήσεις, όπως το να βάλουν το κλειδί σε μία κλειδαριά ή να δέσουν τα κορδόνια στα παπούτσια τους. Μετά 2 – 3 εβδομάδες, η μυϊκή ισχύς επανέρχεται στο φυσιολογικό.

 • Υπάρχουν άλλες θεραπείες για την Υπεριδρωσία?

  ΤΟΠΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ με καθημερινή εφαρμογή αλάτων Αλουμινίου 15 – 25%.

  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών, που είτε αναστέλλουν τη λειτουργία, είτε μπλοκάρουν τους υποδοχείς της ακετυλοχολίνης, αναστέλλοντας έτσι την έκκριση ιδρώτα. Λόγω της συστηματικής τους δράσης, έχουν πολλές παρενέργειες.

  ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ που συνιστάται κυρίως για την αντιμετώπιση της παλαμοπελματιαίας Υπεριδρωσίας.

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με ενδοσκοπική θωρακική συμπαθεκτομή. Εφαρμόζεται, όταν αποτύχει η συντηρητική θεραπεία.

 • Γιατί να απευθυνθώ στο Δερματολόγο?

  Η Εστιακή Υπεριδρωσία είναι μια πάθηση συχνή και βασανιστική για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή! Δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητές τους και έχει σοβαρές ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις. Επηρεάζει την κοινωνική συμπεριφορά και την αποδοτικότητα στην εργασία, κυρίως την χειρωνακτική. Η χρήση της Βοτουλινικής τοξίνης έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής όσων τη δοκίμασαν και παραμένει μία μέθοδος ασφαλής και αποτελεσματική, που δρα άμεσα και στερείται συστηματικών παρενεργειών.
  Μην επιτρέπετε στην Υπεριδρωσία να σας στερεί τη χαρά της κοινωνικής επαφής και της κίνησης. Ειδικά σήμερα, που υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες αντιμετώπισής της. Ελάτε στη MYDERMACLINIC να βρούμε μαζί τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόβλημα.

 

APTOS THREADS, FACE & BODY LIFTING όπως ποτέ άλλοτε!

Το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία APTOS ένα ακόμα επιτυχημένο σεμινάριο για τα επαναστατικά ΑPTOS THREADS, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των πιστοποιημένων Ιατρών – Συνεργατών της. Οι Δερματολόγοι της MYDERMACLINIC Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη συμμετείχαν με επιτυχία, προκειμένου να ενημερωθούν και να εξασκήσουν τις νέες τεχνικές της καινούργιας γενιάς νημάτων APTOS που είναι ό,τι πιο εξελιγμένο και εξιδεικευμένο έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική στον τομέα του αναίμακτου (μη χειρουργικού) lifting και είναι πλέον διαθέσιμα και στη χώρα μας.
Το εντυπωσιακό διήμερο Workshop τα είχε όλα. Αναγνωρισμένους επεμβατικούς Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς, που είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους σε ακόμα πιο πρωτοποριακούς τρόπους εφαρμογής των νημάτων APTOS, live εφαρμογή σε άνδρες και γυναίκες ασθενείς όλων των ηλικιών, κάτω από την καθοδήγηση της επίσημης διεθνούς εκπαιδεύτριας της εταιρίας APTOS Dr. Irina Poleva, Δερματολόγο και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Camerino και πολλά happenings για τους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια του Workshop, υπήρξε για μία ακόμα φορά η κοινή διαπίστωση από όλους τους συμμετέχοντες, γιατρούς και ασθενείς, του εντυπωσιακού, άμεσου και αισθητικά άριστου αποτελέσματος που εξασφαλίζει η μέθοδος APTOS στη διόρθωση του χαλαρού δέρματος, με μη χειρουργικό τρόπο.
Με τα επαναστατικά νήματα APTOS μπορούμε να κάνουμε γλυπτική προσώπου και σώματος αναίμακτα με ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας. Κατασκευασμένα από Πολυγαλακτικό οξύ και Καπρολακτόνη, λόγω των προηγμένων υλικών και τεχνικών χαρακτηριστικών τους, επιτυγχάνουν άμεση ανάρτηση (lifting) και ριζική ανανέωση (rejuvenation) του δέρματος στην περιοχή που τοποθετούνται. Χρησιμοποιούνται εξίσου με μεγάλη αποτελεσματικότητα τόσο στο πρόσωπο (face lifting), όσο και στο σώμα (body lifting) και τοποθετούνται στο Ιατρείο της MyDermaClinic, από τις ειδικά εκπαιδευμένες και πιστοποιημένες Δερματολόγους μας, κάτω από άσηπτες συνθήκες.
Η διαδικασία εφαρμογής είναι πλήρως ανώδυνη και διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, εντυπωσιακότατα και δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλα νήματα ανάρτησης (για παράδειγμα τα νήματα cog), καθώς η ελκτική δύναμη των APTOS είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο προηγμένη.
Το τελικό αποτέλεσμα προσεγγίζει εκείνο ενός χειρουργικού lifting, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου τομές. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται, όπως πάντα, από τον αριθμό των νημάτων και από τον βαθμό της χαλάρωσης του δέρματος, μπορεί όμως να φθάσει και τα δύο χρόνια.

Ελάτε στη MyDermaClinic να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε παρέα την κατάλληλη θεραπεία για το πρόσωπο ή το σώμα σας για ένα αποτέλεσμα αναίμακτου (μη χειρουργικού) Face & Body Lifting που δεν έχετε ξαναδεί. Περισσότερες πληροφορίες για τα επαναστατικά νήματα APTOS θα βρείτε εδώ:

link που θα οδηγεί στο ολοκληρωμένο κείμενο στις ενέσιμες θεραπείες….

Όλα για τις γυναίκες

Αγαπάμε τις γυναίκες χρόνια τώρα. Σφόδρα. Όλες τις γυναίκες. Αγαπάμε την εσωτερική ομορφιά που εκπέμπουν και τον αέρα που αποπνέουν. Αγαπάμε την αυτοπεποίθηση που έχουν και μαχόμαστε τη μικρή αυτή ανασφάλεια που έρχονται να μας καταθέσουν καθημερινά. Δεν έχει σημασία η ηλικία, το ύψος, το χρώμα των μαλλιών, ο τίτλος σπουδών. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μετράει το μεγαλείο της ψυχής τους. Αγαπάμε τις γυναίκες με όλες τις ιδιαιτερότητές τους. Τα ψεγάδια, τα τρωτά τους σημεία. Αγαπάμε τις γυναίκες που είναι 1.78 ακριβώς το ίδιο με αυτές στο 1.54. Αγαπάμε τις γυναίκες του χωριού ακριβώς όσο και τις Αρσακειάδες. Τις ξανθές με τις κοκκινομάλλες, τις πορσελάνινες «μινιατούρες» με τις ζουμερές νταρντάνες. Και αγαπάμε να αναδεικνύουμε τη θηλυκή τους πλευρά.
Οι γυναίκες που αγαπάμε δεν είναι γυναίκες βγαλμένες από τα περιοδικά. Είναι γυναίκες βγαλμένες από την καθημερινότητα με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια όταν ξυπνάνε, με ραγάδες στο σώμα τους ύστερα από εγκυμοσύνες και ρυτίδες στο πρόσωπο που χάιδεψε απαλά ο χρόνος. Οι γυναίκες που αγαπάμε είναι γυναίκες με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση που πατάνε γερά στα πόδια τους και ξέρουν καλά ότι έχουν μια εσωτερική λάμψη ακαταμάχητη, μια θέληση για ζωή αστείρευτη, ένα πείσμα να πολεμούν τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες ακλόνητο, που της κάνει να ξεχωρίζουν. Να ακτινοβολούν. Να σπινθηροβολούν. Κυριολεκτικά.
Πονάν, αλλά δεν κλαίνε. Κι αν κλάψουν το κάνουν γοερά για να μην το ακούσει κανείς. Αν ερωτευτούν, ερωτεύονται σφόδρα. Και μπορούν να κάνουν τρελά πράγματα από έρωτα. Αν φύγουν, θα φύγουν για πάντα χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους ούτε ένα λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Γιατί μέσα τους ξέρουν ότι το προσπάθησαν, το πολέμησαν μέχρι τέλους και τελικά αποφάσισαν ότι δεν τους άξιζε.
Για τα παιδιά τους θα έδιναν τα πάντα. Και την τελευταία ίντσα της καρδιάς τους και τον τελευταίο κόκκο πνοής μέσα τους. Γιατί η μητρότητα για κάποιες γυναίκες είναι μονόδρομος. Και όπως σε όλα τα -χιλιάδες- πράγματα που κάνουν, δίνονται ολόψυχα για να πετύχουν, να τα καταφέρουν, να διακριθούν.
Δεν εντυπωσιάζονται από ακριβά αυτοκίνητα, boutique hotels συνδυασμένα με αστακούς και άψογους κοιλιακούς. ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ. Αντιθέτως αναζητούν το φλερτ, την αρχέγονη αυτή κινητήριο δύναμη των ανθρώπινων ψυχών και σχέσεων που πλανάται παντού στον αέρα. Ψάχνουν την αληθινή αγάπη, τον μεγάλο έρωτα που κινεί βουνά, ξεγυμνώνει φόβους, ξύνει πληγές αλλά στο τέλος ό,τι κι αν γίνει, όπως κι αν τελειώσει, οδηγεί στη λύτρωση.
Ξενυχτούν… ή τουλάχιστον θέλουν. Εκτιμούν τη νυχτερινή ζωή και αγκαλιάζουν τις μετέπειτα συνέπειες που αφήνει πάνω τους, ιδίως μεγαλώνοντας. Ή καλύτερα ωριμάζοντας. Γιατί οι γυναίκες που αγαπάμε δεν μεγαλώνουν, αλλά ωριμάζουν. Σαν το παλιό, καλό κρασί που όσο χρόνο του δίνεις, τόσο καλύτερο, πολυτιμότερο και σπανιότερο γίνεται!
Όλες αυτές τις γυναίκες τις αγαπάμε λίγο περισσότερο. Γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούσαν να πάνε οπουδήποτε. Όμως προτιμούν χρόνια τώρα να είναι εδώ, να μας εμπιστεύονται, να έρχονται και να ξαναέρχονται, να μας καταθέτουν την ψυχή και το σώμα τους – κυριολεκτικά! Και ως αντάλλαγμα τους καταθέτουμε κι εμείς με τη σειρά μας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Το σεβασμό, την εμπειρία και την αγάπη μας.
Όλα για τις γυναίκες της MyDermaClinic.

Ξεχάστε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Bye Bye τριχοφυΐα…
Δέρμα ανέλπιστα λείο και απαλό με το πρωτοποριακό αμερικάνικο Laser Alexandrite Candela Gentle Plus. Ρωτήστε μας για την έκπτωση του μήνα.
☎ Κλείστε τώρα το ραντεβού σας: 22940 92400.

Congress time at the European Academy of Dermatology & Venereology 2017!!

Το συνέδριο επικεντρώνεται στις πλέον σύγχρονες ιατρικές πρακτικές, με συμμετέχοντες από όλα τα μέρη του κόσμου. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και η κα Χριστιάννα Ρεπούση από αυτό. Θέματα προς ανάπτυξη περιέχουν:
– Cosmetic & Aesthetic Dermatology
– Laser Dermatology
– Skin Infections
– Paediatric Dermatology
– Anti – ageing Protocols and Treatment options
– Acne & Rosacea

καθώς και πολλά θέματα από τους μεγαλύτερους ειδικούς ιατρούς παγκοσμίως.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://www.eadv.org/

Page 1 of 3 123