Εργαζόμενη μητέρα άνω των 40!

Εμπόδιο ή ανεκτίμητη συνεργάτης για τις ελληνικές επιχειρήσεις?

Ξενύχτησες, κουράστηκες, αλλά τελικά τα κατάφερες. Πέρασες στη Σχολή της επιλογής σου οπότε οι κόποι και οι στερήσεις σου, τελικά δικαιώθηκαν. Τυπικότατη και διαβαστερή, τελείωσες τη Σχολή σε 4 χρόνια και μετά γεμάτη όρεξη στα 20 και κάτι ψιλά, ξεκίνησες την σταδιοδρομία σου την εποχή που μεσουρανούσαν τα lifestyle περιοδικά και κυριαρχούσε η αντίληψη της δυναμικής και ανελέητης «Career Woman». Που όπως όλες, ήθελες να γίνεις!
Ξεκίνησες στην πρώτη σου εταιρία, έμεινες 3 χρόνια, προχώρησες στην επόμενη, ανέβηκες λίγο πιο ψηλά, εξελίχθηκες, κατέκτησες, διακρίθηκες, γέμισες αυτοπεποίθηση και αυτοικανοποίηση. Κοιμόσουν με το χαμόγελο της επιτυχίας χαραγμένο στα χείλη κάθε βράδυ. Και μετά ήρθαν τα πρώτα άντα. Και ο έρωτας. Και το πρώτο μωρό. Και το δεύτερο. Για κάποιες τολμηρές και το τρίτο. Και αφού τελείωσαν όλες οι άδειες που κόλλησες μαζί, (τοκετού, 6μηνο ΟΑΕΔ, διακοπές…) έρχεται η μεγάλη στιγμή να γυρίσεις πίσω στον εργασιακό στίβο. Ή μήπως όχι? Γιατί όσο και να θες δεν μπορείς. Γιατί καμία δουλειά δεν σε περιμένει και κανένας εργοδότης δεν σε προσλαμβάνει. Κι όμως οι μαμάδες άνω των 40 είναι οι καλύτερες εργαζόμενες που μπορούν να έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αν το καλοσκεφτούν. Και εξηγούμε όλους τους λόγους εδώ…

“Multitasking manager “ μεγατόνων!
Έχοντας κλειστεί μέσα στο σπίτι μια γυναίκα μορφωμένη που έχει μάθει να δουλεύει και να δημιουργεί, θα είναι πιο «ξεκούραστη» και πιο έτοιμη από ποτέ να μεγαλουργήσει, όταν αποφασίσει να ξαναβγεί στον εργασιακό στίβο! Μπορεί στο σπίτι να κουράζεται και να εξαντλείται, στον έξω κόσμο όμως βγαίνει γεμάτη ιδέες και όρεξη να κατακτήσει το σύμπαν. Έχει τόση ανάγκη να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από τα παιδιά και τη μητρότητα, που θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Το μυαλό της στροφάρει ασταμάτητα, το πάθος της για εργασία ξεχειλίζει, η ικανότητά της να δώσει λύσεις στο δευτερόλεπτο είναι αξιοζήλευτη. Κατέχει άριστα management skills, αφού έχει χειριστεί με απόλυτη επιτυχία 2 έως 3 παιδιά, έναν σύζυγο, ένα σκύλο, ένα χρυσόψαρο και δύο χελώνες!!! Διαθέτει ισχυρό ένστικτο – το ένστικτο της μάνας, δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις και να επωμιστεί τις συνέπειές τους, είναι σούπερ εφευρετική, ευέλικτη και πρόθυμη να κάνει τα πάντα – εντός ωραρίου βεβαίως βεβαίως.

Χαρά και εργασία σε προνομιακή τιμή!
Μια γυναίκα επιστρέφοντας στο πόστο της, είτε στην δουλειά που είχε πριν τη μητρότητα, είτε σε κάποιο νέο, είναι πιο παραγωγική από ποτέ. Νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον εργαζόμενο που την εμπιστεύτηκε ξανά ή αυτόν που την προσέλαβε για πρώτη φορά, ώστε να κάνει τη δουλειά της πάντα με χαμόγελο, όσο πιο γρήγορα και καλύτερα μπορεί για να τον ευχαριστήσει. Παραμένει συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη χωρίς να παραπονιέται και φροντίζει να παραδίδει κάθε δουλειά στην ώρα της, γιατί φυσικά θέλει να φεύγει και η ίδια πάντα στην ώρα της! Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό παράπονό της… Και όλο αυτό το πακετάκι σε σούπερ προνομιακή τιμή με τη δικαιολογία της απουσίας, του μικρού αυτού διαλείμματος από τον εργασιακό χώρο. Το οποίο είναι πρόθυμη να δεχτεί κύριε εργοδότη της ελληνικής επικράτειας.

Σπιτικές πιτούλες και χειροποίητα γλυκά
Μια εργαζόμενη μανούλα σκέφτεται πάντα τους συναδέλφους της. Θέλει να τρέφονται σωστά και -όσο πιο συχνά μπορούν-σπιτικά. Θα φροντίσει λοιπόν να φέρνει συχνά πυκνά μια σπιτική πιτούλα ή να «τρατάρει» χειροποίητα γλυκά όχι μόνο στα γενέθλιά της, αλλά και σε άλλες άσχετες μέρες, δημιουργώντας μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα στο γραφείο. Γιατί «once a mom always a mom” και η μαμαδίστικη συμπεριφορά την ακολουθεί παντού, εντός και εκτός σπιτιού θέλοντας ή μη για πάντα!

Και ψυχολόγος και συμβουλάτορας και συνάδελφος…
Γιατί ποιος δεν εμπιστεύεται μια μάνα? Αυτή που όλα τα έχει δει και όλα τα έχει ακούσει, ειδικά αν έχει παιδιά στην εφηβεία. Αυτή ξέρει. Αυτή έχει αντιμετωπίζει τα πάντα και γνωρίζει όλες τις λύσεις. Μπορεί να διαπραγματευτεί με αριστουργηματικό τρόπο και να καταλήξει πάντα σε αυτό που ήθελε από την αρχή. Και προτού το καταλάβει, συμβουλεύει εξαώροφο κτήριο στην Κηφισιάς. Συμβουλεύει τον Κωστάκη στον τρίτο που θέλει να πείσει του γονείς του, ότι ήρθε η ώρα να φύγει από το σπίτι. Τη Μαίρη στη ρεσεψιόν… που θέλει επειγόντως να μάθει να ανοίγει φύλλο για να εντυπωσιάσει την πεθερά. Ή το ψηλό, ολίγον εγωκεντρικό Golden Boy, που θέλει να μάθει πώς να βγάζει τους λεκέδες αποτελεσματικά από το πανάκριβο BOSS κουστούμι του. Για όλους έχει μια καλή κουβέντα και μια συμβουλή η μανούλα…

Η Αγία… Τεχνολογία!
Ευτυχώς σήμερα η εργαζόμενη μητέρα έχει έναν ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο σύμμαχο στον αγώνα της επιβίωσης… την Αγία Τεχνολογία! Αυτή που της επιτρέπει να εργάζεται από παντού και κυρίως από το σπίτι, ελέγχοντας πλήρως τις ώρες που θέλει να δουλεύει και μετατρέποντάς τη σε αφεντικό και εργοδότη μαζί. Free the moms…

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ…
Μην το σκέφτεστε άλλο… Όταν ψάχνετε έναν καλό, αξιόπιστο και χαρούμενο συνεργάτη δώστε προτεραιότητα σε αυτούς τους μεγάλους, τους υπερπολύτιμους μαχητές της ζωής χωρίς τη συμβολή των οποίων καμία κοινωνία δεν στεριώνει, δεν αναπτύσσεται, δεν προοδεύει… ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ!

 

Η μεγάλη αγάπη για το λειτούργημά μου, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω τη mydermaclinic.
Καθημερινά, μαζί με την ομάδα μου, προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα σε ένα φιλόξενο και υπεύθυνο περιβάλλον.

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Τρίτη: 12:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τετάρτη: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Πέμπτη: 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Socials

MyDermaClinic © 2019. All Rights Reserved